تنفس بعد از عمل بینی | مشکلات تنفسی بعد از عمل

فهرست مطالب

نفس کشیدن یکی از عملیات مهم و زندگی بخش بدن انسان است که معمولا به صورت خودکار انجام می شود اما در بعضی از شرایط مثل جراحی کردن دماغ ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.  جراحی زیبایی بینی، تغییراتی در ساختار بینی و بافت های مجاور آن ایجاد می کند که این اصلاحات به طور موقت بر روند نفس کشیدن فرد اثر می گذارند. در این مقاله، اثرات رینوپلاستی بر نفس کشیدن را بررسی می کنیم و به بیماران راهنمایی هایی ارائه می دهیم تا بتوانند بهبودی سریع تری در فرآیند تنفس بعد از عمل بینی داشته باشند.

 

تنفس بعد از جراحی بینی - دکتر جانی پور

 

تنفس بعد از عمل بینی

از آنجایی که بینی عضو اصلی برای نفس کشیدن است، عمل زیبایی بینی می تواند تأثیر زیادی بر تنفس داشته باشد که در این قسمت به تعدادی از این موارد می پردازیم:

  1. تنگی نفس: بعضی از بیماران پس از انجام رینوپلاستی ممکن است احساس تنگی نفس کنند، به ویژه اگر عمل جراحی بر روی بخش‌هایی از بینی انجام شده باشد که تنفس را تحت تأثیر قرار می دهند. این مسئله می تواند موقتی بوده و به دلیل ورم یا تغییرات ساختاری در بینی به وجود آید.
  2. خشکی و ترشحات: بعضی از بیماران، احساس خشکی یا وجود ترشحات خاصی پس از عمل ، در بینی خود دارند. این امر می تواند به دلیل تحریک بخش هایی از بینی در حین جراحی و یا استفاده از مواد خاصی بعد از رینوپلاستی باشد.
  3. تغییر در جریان هوای بینی: عوارضی مانند ورم یا دیگر تغییرات ساختاری بینی ممکن است مسیر عبور هوا را در بینی محدود کنند و در نتیجه به دلیل کاهش قابل ملاحظه جریان هوا ، شخص با مشکل تنفسی بعد از عمل بینی مواجه شود.
  4. بازسازی بینی: در برخی مواردی که رینوپلاستی به جهت بازسازی مشکلات بینی انجام می شود مثل اصلاح تنگی بینی یا کاهش قوز بینی، عمل کردن دماغ به بهبود تنفس و کاهش مشکلات دیگر کمک می کند . در این شرایط بهبودی قابل توجهی در تنفس فرد ایجاد می شود.

برای مدیریت عوارض ذکر شده، مهم است که بیماران پس از عمل جراحی دماغ از راهنمایی و پیشنهادات پزشک خود پیروی کنند که این توصیه ها می تواند شامل استفاده از داروها و تکنیک‌های تنفسی باشد.

مشکل تنفسی بعد از عمل بینی تا کی ادامه دارد؟

در پاسخ به این سؤال که مشکل تنفسی بعد از عمل بینی تا کی ادامه دارد باید گفت این مدت زمان به عوامل بسیاری از جمله نوع جراحی ، میزان ورم بینی و واکنش بدن فرد به عمل جراحی بستگی دارد. در ادامه به زمان بندی نحوه نفس کشیدن بعد از رینوپلاستی می پردازیم:

  1. روزهای اولیه بعد از عمل (1 تا 2 هفته): از آنجایی که در روزهای اول پس از جراحی ، ورم بینی به بیشترین حجم خود می رسد ، تنگی نفس یا دیگر مشکلات مربوطه کاملا قابل پیش بینی هستند؛ البته نیاز به نگرانی نیست زیرا این مسائل موقتی می باشند.
  2. چند هفته‌ اول پس از عمل (2 تا 4 هفته): در این حین ورم بینی بعد از جراحی به مرور کاهش می یابد و به همان اندازه ممکن است تنگی نفس را تجربه کنید. به علاوه، احساس خشکی در بینی و همچنین وجود ترشحات در آن نیز می توانند منجر به مشکلات تنفسی شوند.
  3. (4 تا 6 هفته) پس از جراحی: بعد از گذشت چند هفته از عمل ، بسیاری از بیماران متوجه بهبودی در تنفس خود می شوند؛ با این حال در برخی موارد به علت وجود ورم متداول یا تغییرات ساختاری بینی ممکن است همچنان مشکل تنفسی وجود داشته باشد.
  4. هفته ششم به بعد: دراین زمان بیشتر مشکلات تنفسی از بین رفته و احتمالا مثل قبل بتوانید نفس بکشید اما با این حال باید به خاطر داشته باشید که روند بهبودی هر شخص متفاوت بوده و حتی ممکن است در این زمان هم شما بهبودی کامل را تجربه نکنید. بنابراین برای مشخص کردن این موضوع که مشکل تنفسی بعد از عمل بینی تا کی ادامه دارد باید به جراحتان مراجعه کرده و از وی راهنمایی دقیقی بخواهید.

در هر صورت، وقتی که مشکلات تنفسی پس از عمل جراحی بینی به طور مداوم و یا برای مدت زمان طولانی ادامه داشته باشند و باعث ایجاد ناراحتی یا نگرانی شوند، باید ازپزشک معالج بخواهید تا این موضوع را مورد ارزیابی و درمان قرار دهد.

آیا بعد از کشیدن تامپون می توان نفس کشید؟

بله، پس از کشیدن تامپون ، معمولاً می‌توانید به طور طبیعی نفس بکشید. تامپون بینی یک ماده جاذب است که برای کنترل خونریزی و حفاظت از بافت ها بعد از عمل کردن بینی استفاده می شود. زمانی که تامپون بینی برداشته می‌شود ، عموماً بینی شما به حالت طبیعی باز می‌گردد و امکان نفس کشیدن به صورت معمولی فراهم می‌شود.

هرچند ممکن است بعد از برداشتن تامپون ، به دلیل وجود خون یا دیگر ترشحات خشک شده در بینی همچنان نفس کشیدن ، برای شما کمی سخت و با احساس گرفتگی همراه باشد که البته این احساس از طریق مرطوب کردن بینی و پیروی از دستورات پزشک به سرعت کاهش می یابد.

در هر صورت ، اگر پس از برداشتن تامپون بینی هر گونه مشکل یا ناراحتی در نفس کشیدن را تجربه کردید، مهم است که به پزشک خود اطلاع دهید تا اوضاع شما را بررسی کند و درمان های ضروری را انجام دهد.

دکتر جانی پور

دکتر مسعود جانی پور

مسعود جانی پور جراح و متخصص برجسته در زمینه جراحی بینی و صورت هستند که بر حوزه جراحی بینی تمرکز و تسلط بالایی دارند. ایشان با تکیه بر تجربه و تعهد بالای خود آماده به ارائه خدمات با کیفیت و ایجاد بهترین نتایج برای مراجعین خود هستند.

ارتباط با دکتر مسعود جانی پور

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Facebook
Telegram
LinkedIn
WhatsApp
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x